Garam Kristal Himalaya (Himalayan Crystal Clear Salt) diambil daripada garam kristal yang terkumpul selama 300 juta tahun dan 200 meter di bawah Gunung Himalaya yang terletak di satu wilayah spesifik di Pakistan. Mengandungi 84 mineral & unsur mineral secara semulajadi.
Faedah/Khasiat Garam Kristal Himalayan:
- Menyeimbangkan kadar air di dalam tubuh manusia
- Membantu keseimbangan Ph yang sihat di dalam sel-sel terutamanya di dalam sel otak manusia
- Membantu kesihatan gula dalam darah dan membantu melambatkan penuaan
- Membantu dalam membina tenaga hidroelektrik di dalam sel tubuh
- Membantu penyerapan zarah makanan melalui saluran pencernaan manusia
- Menyokong kesihatan sistem pernafasan
- Membantu kesihatan sinus
- Mencegah kekejangan otot
- Membantu kekuatan tulang
- Membantu tidur yang lebih nyenyak
- Menyokong libido
- Membantu kesihatan vaskular
- Garam penting dalam mengawal tekanan darah bersama dengan air
Saranan penggunaan:
- Menggantikan garam biasa untuk memasak
- Larutkan satu sudu teh ke dalam 1.5liter air bersih & minum sepanjang hari untuk Diabetes, Darah Tinggi, Sakit Tumit, Gout & Arthritis
- Masukkan 1/2 sudu teh garam dalam segelas air, rendamkan kapas & sapukan kapas tersebut di bahagian bermasalah untuk ruam, ekzema, gangren, luka & sebagainya (masalah kulit) & keputihan/gatal (masalah wanita)
- Ubat gigi dicampur dengan sedikit garam untuk masalah gusi
- Berkumur 3-4kali sehari untuk ulser mulut dan pelbagai masalah kesihatan lagi
Informasi:
Garam Biasa dibersihkan secara kimia & hanya mempunyai sodium & klorida. Garam biasa dihasilkan dengan suhu pemanasan & pengeringan sehingga 645 darjah Celcius. Ini menjejaskan struktur kimia garam & memberi kesan buruk kepada tubuh badan manusia.
No comments:
Post a Comment